About Me

Mein Foto
صبای ایران
آیا صدای صبا را می شنوید؟
Mein Profil vollständig anzeigen

Blog Archive

Powered by Blogger.

آیا صدای صبا را می شنوید؟

نامه رضا هفت برادران پدر مجاهد شهید صبا هفت برادران - من رضا، پدر صبا هستم، دلم می خواهد این نامه را همه ارگان ها و افرادی که دست اندرکار حقوق بشر هستند بخوانند، و بگویند سهم صبا از حقوق بشر، یا حقوق انسان کجاست؟ روز شنبه بیستم فروردین سال ۱۳۹۰، حدود ساعت پنج و نیم بامداد، در حالی که، در بیمارستانی که دو سرباز مثل یک زندانی مواظب من بودند، به دنبال درخواست اهدای خون از این و آن بودم، تا زندگی صبا را نجات دهم، سرباز سوم رسید و گفت دخترت مرد! ادامه...

Follower

postheadericon پنج نماينده از کشورهای عربی که شاهد اعتراض های مردمی بوده و هستند, برنده جايزه ساخاروف شدند

به گزارش سايت اطلاع رسانی پارلمان اتحاديه اروپا، «يرزی بوزک»، رييس پارلمان اروپا با اعلام نظر اين پارلمان برای اعطای جايزه ساخاروف گفت که در فهرست نهايی، دو روزنامه نگار و فعال ديگر از بلاروس و کلمبيا هم در نظر گرفته شده بودند ولی در نهايت، جايزه به پنج نماينده از کشورهای عربی تعلق می گيرد.

«محمود بوعزيزی»، جوان تونسی که در هفدهم دسامبر ۲۰۱۰ در اعتراض به ضبط گاری فروش ميوه اش خود را به آتش کشيد و باعث حرکت اعتراضی مردم تا رسيدن به سقوط حاکميت اين کشور شد، در ميان برندگان اين جايزه معرفی شده است.

«اسماء محفوظ» از پايه گذاران جنبش جوانان مصر هم از ديگر برندگان اين جايزه است. خانم محفوظ در ۱۸ ژانويه سال ميلادی جاری، پيامی ويدئويی ضبط کرده و روی شبکه يوتيوب منتشر کرد که باعث شد مردم به حرکت آمده به ميدان التحرير بيايند. حرکتی که آنقدر ادامه يافت تا اين که حسنی مبارک مجبور به کناره گيری از قدرت شد.

«احمد الزبير احمد آل ثانوثی»، از قديمی ترين زندانيان سياسی ليبی که ۷۷ سال دارد، از ديگر برندگان جايزه ساخاروف امسال است. وی در سال ۱۹۷۰ به اتهام «تبانی عليه دولت و تلاش برای سرنگونی حاکميت معمر قذافی» به زندان افتاد و ۳۱ سال را در زندان گذراند. وی چهار سال بيشتر از نلسون ماندلا، رهبر فعالان سياسی آفريقای جنوبی در زندان سپری کرد.

«رازان زيتونه» يکی از پايه گذاران کميته اعتراض مردمی سوريه هم در فهرست برندگان امسال معرفی شده است. کميته خانم زيتونه، هماهنگی اعتراض های مردمی در سوريه در اعتراض به حاکميت بشار اسد را هدايت می کند.

«علی فرزاد» کاريکاتوريست اهل سوريه هم ديگر برنده جايزه ساخاروف امسال است. آقای فرزاد بيش از ۱۵ هزار کاريکاتور و طرح نشريات و روزنامه ها و رسانه های سوريه، ديگر کشورهای عربی و رسانه های بين المللی منتشر کرده است.

جايزه ساخاروف به طور رسمی روز ۱۴ دسامبر به برندگان اعطا می شود.

جايزه ساخاروف برای آزادی انديشه و افکار و عقايد است که به افتخار دانشمند ناراضی و دگرانديش اتحاد جماهير شوروی سابق، آندره ساخاروف، نامگذاری شده، شامل ۵۰ هزار يورو پاداش نقدی است.

رييس پارلمان اروپا در بيانيه خود اعلام کرد جايزه ساخاروف، امسال راهی کشورهای عربی می شود چرا که برگزيدگان اين جايزه، سمبل و نماد و نشانه حرکت برای دموکراسی، آزادی بيان و آزادی افکار و عقايد و انديشه هستند که از حقوق اساسی و اصلی بشر است.

پارلمان اروپا می گويد مقصود اصلی جايزه ساخاروف امسال، به کشورهای عربی بوده ولی برای اعطای دقيق و مشخص، پنج تن به نمايندگی از جنبش اعتراضی و مردمی کشورهای عربی برای اين جايزه برگزيده شده اند.

اين جايزه سالانه به افراد و يا نهادها و سازمان هايی که در راه آزادی انديشه و عقايد و افکار و نيز اقدامات و گام های مهم در راه بهبود دموکراسی و حقوق بشر تلاش کرده باشند، اعطا می شود. پيشتر فعالان و نمايندگانی از روسيه، بلاروس، سودان و چين، جايزه ساخاروف را به دست آورده اند.
رادیو فردا

سایت همبستگی ملی

مجاهدین خلق ایران